Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) i Oslo
ved Gym Ila

 
DSC_5192.jpg
 
 
 

Instruktør: Alvaro Ribeiro

Brasiliansk Jiu-Jitsu starter der de fleste andre kampsporter og selvforsvarssystemer slutter.

Med sin opprinnelse i Brasil på starten av 1900-tallet, der kampsporten ble utviklet for at en med mindre fysiske forutsetninger skulle kunne overvinne en fysisk overlegen person kun ved hjelp av teknikk. BJJ har siden den gang bare vokst i popularitet. Dette med god grunn, BJJ er kjent som det mest effektive bakkekamp-systemet i MMA, men er også for de som ønsker å lære deg selvforsvar eller bare vil lære en ny og morsom måte å trene på.


Derfor bør du trene Brasiliansk Jiu-Jitsu

BJJ foregår som nevnt på matte, der fokuset er på nedtagninger, holdegrep, låsegrep og kamp på bakken. BJJ er en morsom og fysisk krevende treningsform. Ved å trene Brasiliansk Jiu-Jitsu styrker man ikke bare de musklene man ikke ante man hadde i, men også psyken blir satt på prøve. Fra første dag på matta blir man bedre kjent med seg selv og sine fysiske og mentale grenser. Å trene BJJ er litt som å spille sjakk med kroppen, det krever en hel del og man kan man ikke se bort fra det mentale aspektet når man snakker om BJJ. Etter hvert som man utvikler seg i sporten lærer man seg å lese sine motstandere og forutsi deres neste bevegelser. Gjennom dette forbedrer man også sine evner til kritisk tenking og problemløsning. For mange er det å møte likesinnede på matta, terpe nye teknikker, for så å prøve dem ut,  en fin måte å kvitte seg med stress. Brasiliansk Jiu-Jitsu passer for alle som vil utfordre seg selv, bli i bedre form og ikke minst lære noe av det mest fundamentale i selvforsvar samtidig som man har det gøy og møter nye venner.

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) er en morsom kampsport som passer for alle. I BJJ forekommer ikke slag eller spark, og kampsporten foregår primært på bakken. Utgangspunktet er at man ved hjelp av smidighet og teknikk skal få motstanderen til å overgi seg, uansett egne fysiske forutsetninger. Enten man er en nysgjerrig mosjonist som vil prøve selvforsvar eller rutinert konkurranseutøver, vil man på disse timene oppnå fullverdig trening i forhold til kondisjon, styrke og balanse. Kampsporten er særlig godt egnet for kvinner som vil lære realistisk selvforsvar og eldre utøvere som vil unngå skader. Gym Ila tilbyr minst en gruppetrening i BJJ alle hverdager.


Brasiliansk Jiu-Jitsu på Grunerløkka

Gym Ila er et topp utstyrt treningssenter rett i nærheten av Ringen Kino og et steinkast fra Alexander Kiellands Plass.

Enten du ønsker å bli forbedre BJJ-teknikken, din eller bare kaste deg ut i en ny treningsform er det bare å komme innom. Ta kontakt om du har spørsmål eller lurer på noe.

BJJ på Gym Ila passer både for kvinner, menn, nybegynnere og viderekommende. Som medlem i Gym Ila får du tilgang til et unikt treningssenter som tilbyr både gruppetimer, kampsport og frivekter.