Ju Jitsu på Gym Ila
i regi av Oslo Ju Jitsuklubb

 
DSC_4965.jpg
 
 
 

Ju Jitsu er har sin opprinnelse fra Japan på 1700-tallet. Ju Jitsu har flere skrivemåter, der Ju eller Jiu betyr det samme og kan enkelt oversettes som myk, føyelig eller ettergivende, mens Jitsu betyr kunst, eller teknikk. Grunnprinsippet i Ju Jitsu er å bruke motstanderens kraft mot ham selv og uskadeliggjøre ham uten å skade eller smerte mer enn man er nødt til. Flere kampsporter har sin opprinnelse fra Ju Jitsu, som for eksempel Judo.

Det finnes mange stiler og retninger innen Ju Jitsu, betegnelsen Japansk Ju Jitsu blir i mange tilfeller brukt feil, da de aller fleste Ju Jitsu-systemer er utviklet utenfor Japan. Selv om begrepet og terminologien er hentet fra Japansk historie og terminologi, finnes det altså svært mange retninger og stilarter som er utviklet utenfor Japan og spesielt innen Europa har det blitt utviklet mange retninger som holder et teknisk høyt nivå.

Det finnes likevel noen fellestrekk som representerer de aller fleste Ju Jitsu-systemer i dag. Det første og det aller viktigste er selvforsvarsmotivet. Det trenes forsvar mot ulike scenarioer som forsvar mot slag og spark, angrep på bakken, mot kniv osv. Det andre aspektet er at det utvikles tekniske ferdigheter som i seg selv utvikler fysiske egenskaper og som gjør at treningen kan være fysisk krevende. Treningen i seg selv kan være målet for mange.

Når det gjelder konkurranseelementet var ikke Ju Jitsu fra gammelt av tenkt i de baner og dette er av grunnene til at Judo ble utviklet av Jigoro Kano. Med sin bakgrunn fra Ju Jitsu tilpasset han sin egen Ju jitsu og fastsatte noen nye regler, for blant annet å redusere risikoen for skader.

Oslo Ju Jitsuklubb

Oslo Ju Jitsuklubb har eksistert siden 1978, og er en del av treningstilbudet ved Gym Ila. Treningen passer for barn og voksne og har et sterk fokus på selvforsvar. Det trenes allsidig, i stående posisjon med slag, spark, kast og fellinger. Det trenes i tillegg forsvar mot flere angripere, mot kniv og mot ulike situasjoner på bakken. Klubben er medlem av Norges Kampsportforbund og alle medlemmer er forsikret via klubben og forbundet.

Kampsport på Grünerløkka

Gym Ila ligger i umiddelbar nærhet til Øvre Grünerløkka i retning mot Alexander Kiellands Plass. Vi tilbyr gruppetimer, frivektstrening og flere ulike kampsport-grener ved vårt topp utstyrte treningssenter på Grünerløkka.